Een lustrumjaar waarin grootste plannen op stapel stonden en waarin alle ondernemers plotsklaps geconfronteerd werden met een andere werkelijkheid dan de begroting. Even treuren en dan rug rechten. Een tijd voor reflectie, creativiteit en kennis vergaren. Veel kennis vergaren. En eindelijk de stap zetten om mijn ervaring, adviezen, tips en zienswijze te delen via een blog.

Daadkrachtige MKB Adviseur

2020 is mijn eerste lustrumjaar en bestaat mijn bedrijf Fermezza 5 jaar. 1 juni gaat hier de champagne open en proost ik samen met mijn vriend op mijn eigen Fermezza. Fermezza is Italiaans voor vastberadenheid – door mij vertaald in daadkracht. Daadkrachtige MKB adviseur. Mijn motto: ik help MKB-ers zonder bla bla maar met concrete acties. Resultaat: ik breng rust in de tent, zorg voor verhoogde focus en verbetering van het resultaat.

Ondernemen is intens maar ook fantastisch. 5 jaar praten, trainen, troosten, luisteren, streng zijn maar ook veel lachen. Mooie projecten, soms jezelf achter de oren krabben en heel soms stampvoetend van frustratie. Het wonderlijke leven van een ondernemer. Wie herkent het niet J

Strepen, aanscherpen en verbeteren

In de periode tussen kerst en nieuw heb ik pagina’s volgeschreven met ideeën en acties om niet alleen het heuglijke feit te vieren maar tegelijkertijd ook alles eens flink tegen het licht te houden. Strepen, aanscherpen en verbeteren.

2020 werd mijn jaar! En toen was het maart en stond NL op zijn grondvesten te schudden. Een overvolle agenda verdampte in drie dagen voor mijn ogen in lege pagina’s. Het troostvoedsel was hier niet aan te slepen en na drie dagen taartjes eten en flessen wijn ontkurken was het tijd voor een spreekwoordelijke schop onder mijn kont.

Iedereen gaat online

Nederland ging en masse online en alle werkzaamheden – geschikt of niet – werden online aangeboden. Ik ben terug naar de tekentafel gegaan en gekeken wat ik kon veranderen. Creativiteit was het woord van de dag. En eigenwijs als ik ben: ik ga niet online. Ook niet alleen tijdens de Corona periode. Het past niet bij mij.

Commitment

Mijn kracht zit in mijn persoonlijke aanpak. Daadkracht gecombineerd met resultaatgericht werken en last but not least commitment. En juist die commitment zorgt ervoor dat ik niet alleen mijn klanten van advies voorzie maar dat ik de mouwen opstroop. Soms spreekwoordelijk en zit ik er bovenop qua monitoring en aansturing en soms gaan de handen ook letterlijk uit de mouwen. We gaan dit samen doen. Samen grote stappen maken en samen tot het eindresultaat.

Kennis vergaren

Dus niet online. Mooi besluit maar nog steeds een lege agenda. Wat dan? Tijd genoeg en volgens de vele persconferenties zou ik voorlopig ook tijd genoeg houden. Ik ben eens gaan snuffelen in de vele webinars. Meestal herhaling van zetten die ik al eerder gehoord had en af en toe werd ik enorm geïnspireerd. En inspiratie geeft energie, heel veel energie.

De start van mijn blog

Zou ik dan nu toch eens gaan starten met mijn blog? Ideeën te over. In een van de webinars wordt een boek vermeld. Ik lees de verkorte versie van het boek en zoek op internet naar aanvullende informatie. Ik stuit op verschillende blogs die nagenoeg copy & paste teksten van het boek hebben overgenomen. Dat is niet mijn idee van bloggen. Naast het plagiaat voegt de blog dus ook niets toe.

Schrijven geeft me energie.  Ik ben van mening dat mijn ervaringen, tips en adviezen die ik mijn klanten geef ook andere ondernemers kunnen helpen. Casussen zijn natuurlijk geanonimiseerd want het gaat niet om het bedrijf maar om het advies en vooral of het resultaat heeft gehad. Daadkracht is natuurlijk leuk maar het moet wel hout snijden J

Blog nummer 1 ter kennismaking is een feit. Nummer 2 verschijnt volgende week over cashflow problematiek.

Bedankt voor het lezen. Heb je vragen of opmerkingen? Zet ze in de comments hieronder of stuur een e-mail naar mlgast@fermezza.nl of bel/app me +31 6 2223 5582.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *